Pompoen Cheesecake

Ingrediënten

KOEKJESDEEG: 80 g maria biscuit, 30 g walnoten, 60 g roomboter.

VULLING: 400 g roomkaas, 220 g pompoen, 100 g crème fraîche, 100 g lichtbruine basterdsuiker, 2 g kaneelpoeder, mespuntje nootmuskaat, mespuntje gemberpoeder, 8 g vanillesuiker, mespuntje zout, 35 g maïzena, 2 eieren.

GARNERING: Slagroom of fruit en bloemetjes uit de tuin.

Bereiding

Smelt de roomboter en maal de koekjes samen met de walnoten fijn in een mixer. Doe de gemalen koek/noten in een diepe kom en voeg de gesmolten roomboter toe. Meng alles samen tot een geheel. Schep het koekjesdeeg in de bakvorm en druk het goed tegen de bodem aan.

Snijd de pompoen in blokjes. Breng wat water in een pan aan de kook en voeg de pompoen toe. Kook het gaar. Doe de pompoen in een vergiet en laat het op kamertemperatuur komen. Doe de pompoen samen met de crème fraîche in een mixer. Mix het fijn tot een puree.

Voeg de roomkaas en pompoen-mengsel toe in een diepe kom, klop dit samen op. Voeg de basterdsuiker, kaneelpoeder, nootmuskaat, gemberpoeder, vanillesuiker, zout en maïzena toe. Klop alle ingrediënten samen op voor een minuut. Leg de mixer weg en gebruik vanaf nu de spatel. Los de eieren één voor één op met de spatel. Giet het beslag in de bakvorm. Leg het in een voorverwarmde oven op 115℃ voor zo’n 50 tot 60 minuten of tot de zijkanten stevig zijn en het middengedeelte nog een beetje wiebelt. Zet daarna de oven uit en laat de cheesecake er nog in voor een uur. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt.

Leg de cheesecake voor een paar uur afgedekt in de koelkast (het liefst voor een hele nacht). Snijd de cheesecake aan en spuit er wat mooie toefjes slagroom op.

Tips

  • Elke oven werkt anders. Het kan zijn dat het iets langer of korter in de oven moet.
  • Gebruik roomkaas naar keuze (zoals Philadelphia, Monchou, Lidl of Aldi).
  • Serveer de cheesecakes wanneer ze compleet zijn afgekoeld. Het liefst de volgende dag.
  • Serveer de pompoen cheesecake met garnering naar keuze. Denk hierbij bijvoorbeeld aan karamel, fruit of bloemetjes.
  • Hoofdingrediënt is geduld als je cheesecakes wilt bakken. Heb je een feestje? Plan dan vooruit, want de cheesecakes hebben tijd nodig om op te stijven/rusten.