Lichte hartige taart met snijbiet, kruiden, jonge kaas en een krokante rand.
Ingrediënten
- 7 plakken bladerdeeg
- 1 ui
- 8 bladeren snijbiet
- 2 tenen knoflook
- 3 stengels bleekselderij
- 5 takjes munt
- 5 takjes peterselie
- 3 blaadjes salie
- scheut olijfolie
- 50 gram pecorino
- 75 gram feta
- 1 citroen
- flinke eetlepel pijnboompitten
- zout en peper
- 100 gram ricotta
Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de ui in ringen en de bleekselderij in kleine stukken. Snijd de nerf uit het snijbietenblad en gebruik alleen het blad. Hak de peterselie, munt en salie fijn. Snijd de knoflook fijn.
Bak de groente en kruiden met olijfolie op middelhoog vuur zacht. Dat duurt ongeveer 15 minuten. De bleekselderij moet lekker zacht zijn.
Rasp de pecorino boven een kom en voeg gebrokkelde feta erbij. Voeg de rasp van de schil van een citroen toe.
Meng de groenten met het kaasmengsel. Voeg een flinke eetlepel pijnboompitten, een snuf zout en zwarte peper toe.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier bekleed. Zorg dat je er een rustieke, ronde taart van kan frommelen. Bijvoorbeeld eerst 2 plakken boven elkaar, dan 3 en dan weer 2. Druk de naden dicht.
Leg de groentevulling in het midden en vouw de randen erover heen.
Verspreid de ricotta in klodders over de taart. Klop een ei los en bestrijk de randen van het deeg met ei.
Bak de taart in het midden van de oven op 200 graden in 30 minuten mooi goudbruin.