Catalaanse tuinbonen

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr spekreepjes
  • 2 tl Provencaalse kruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl sambal oelek
  • 450 gr diepvries tuinbonen
  • 2 dl witte wijn

Voorbereiding

Snipper de ui grof en snijd de tenen knoflook in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan en bak de reepjes spek uit. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak het geheel al omscheppend circa 3 minuten. Bak de tomatenpuree en de sambal 1 minuut mee. Voeg de tuinbonen en de wijn toe. Breng het geheel aan de kook en laat de tuinbonen in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

(Bron: Smulweb)