Succesvolle NLdoet in Buurttuin

Tijdens de landelijke vrijwilligersdag NLdoet is er zaterdag 12 maart veel werk verzet in de Buurttuin. We hebben onder andere druivenrekken en een paar druivenplanten geplaatst. Dit hebben we kunnen kopen met geld van het Oranjefonds. Bekijk de foto’s onderaan dit bericht.

Opnieuw staken veel buurtbewoners tijdens NLdoet weer hun handen uit de mouwen. Met elkaar hebben we, onder een heerlijk zonnetje, lekker gewerkt in de Buurttuin. Aardappelen gepoot, grond vrijgemaakt voor zaaigoed en compost uitgestrooid.

Ook de kinderen hebben meegeholpen met de tuinwerkzaamheden. Daarnaast konden ze ook creatief bezig zijn. Zo hebben ze dennenappels gezocht en beschilderd.

Onze sponsor Dekamarkt

Met dank aan een de Dekamarkt Heemskerk ware er voor alle vrijwilligers koeken bij de koffie en een uitgebreide lunch waar we met zijn allen van hebben genoten.

De wilde tuin

De Buurttuin doet mee aan de actie De Wilde Tuin, een lezersproject van de NRC en Tilburg University. We hebben een stukje grond afgebakend waar we niets meer aan doen. Alleen afwachten, kijken wat er gaat groeien en leven en dat registreren we.

Bekijk hieronder het fotoverslag. Klik op de foto voor een grotere versie.